Orthomoleculair voor kinderen
In de kindertijd wordt immers de basis gelegd voor de gezondheid voor het verdere leven. Het kinderlichaam en -geest zijn volop in ontwikkeling en erg ontvankelijk voor ondersteunde interventies. Epigenetische factoren, zoals milieu, het eetpatroon, beweging, medicatiegebruik en stressbelasting bepalen of (on)gunstige genetische factoren wel of niet tot expressie worden gebracht. Daarnaast is de kindertijd dé periode om gunstige eet- en leefgewoontes aan te leren en ongezonde gewoontes af te leren.
Iets waar op volwassen leeftijd op kan worden terug gegrepen. Hiermee worden een gezonde ontwikkeling van het kind gestimuleerd en gezondheidsklachten in de kindertijd en op volwassen leeftijd voorkomen.
Mochten zich gezondheidsproblemen voordoen dan helpt een orthomoleculaire zorg afgestemd op de oorzaak van de klachten, de persoonlijke situatie, conditie en leeftijd van het kind de klachten verminderen en de vitaliteit en veerkracht vergroten.
Denk hierbij aan bijvoorbeeld buikpijn, obstipatie, diarree, eczeem, recidiverende luchtweginfecties (keel, neus, oren, longen), concentratieproblemen, gedragsmatige klachten en overgewicht.

Wat doet een orthomoleculair therapeut?
Een orthomoleculair therapeut gaat opzoek naar de oorzaak van de klachten.
Door een uitgebreide intake waarbij vooraf al een vragenlijst en voedingsdagboek is ingevuld kan de therapeut inzicht krijgen in de leefstijl.
Daarnaast is een bloedonderzoek een hele fijne toevoeging om precies in kaart te brengen waar eventuele tekorten zijn. Met al deze uitkomsten kan er een persoonlijk plan opgesteld worden waarbij in overleg gekeken wordt wat bij je past en of dit haalbaar is om vol te houden.
Denk hierbij aan het aanvullen van vitamines en mineralen, stress reduceren, voeding aanpassen en beweging.
Ieder persoon heeft een andere DNA en moet ook anders behandeld worden.
Wil jij weten wat wij voor jou kunnen doen?
Maak een afspraak:
Je kan online een afspraak maken voor een intake gesprek. Dan krijg je van mij een voedingsdagboek opgestuurd en een online vragenlijst. Deze kun je vooraf invullen en naar mij toesturen zodat ik onze afspraak al kan voorbereiden.
Tijdens de afspraak kunnen we ook een bloedtest afnemen zodat we nog nauwkeurig kunnen kijken naar de klachten en waar deze vandaan komt. Wij werken samen met een laboratorium die je bloed kan onderzoeken. We maken samen al een eerste plan zodat je al meteen aan de slag kan.
Na 3-4 weken kom je terug en bespreken we hoe het gaat en welke veranderingen je al merkt. De uitslag van het bloed is dan ook binnen dus deze kunnen we dan ook bespreken.
Met deze uitslag kunnen we het plan bijschaven en ga je met nieuwe tips en adviezen naar huis.